דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/12/2020 | 09:21 | מאת: מאור

שלום דנה רציתי לשאול, אני בן 20 וירדתי במשקל עם דיאטת צום לסירוגין, כאשר חוזר לדיאטה כדי להוריד עוד. לפני שמונה חודשים, אחרי שירדתי במשקל, הופיעה היפרגליקמיה בערכים 102-109. מכיוון שאני במשקל תקין וסוכרת סוג 2 לא סבירה, וגם סוג 1, נחשד שיש לי מודי ואנחנו בודקים את זה. בינתיים ובלי קשר לאבחנה, רציתי לדעת האם יש צורך להתאים את התפריט כך שיתאים לערכי הסוכר. למשל אם צריך להפוך אותו לדל פחמימות. כמו כן שמעתי על בדיקת day two וכן על מקום שמציע לעשות הולטר סוכר לשבועיים עם רישום אכילה וכך לראות מה מתאים לי. האם זה יכול לעזור במקרה שלי? מה דעתך על day two? האם כל הטענות שלהם שקפיצות בסוכר מזיקות ויש להימנע מהן?

שלום מאור, פורום זה אינו מיוד לייעוץ אישי ויש לבחון עוד פרמטרים. טיפול תזונתי לא נעשה לבד אלא בליווי איש מקצוע- ולכן ממליצה לפנות לדיאטנית בהקדם להתאמת תזונה. תזונה דלת פחמימות בהחלט יכולה לעזור אבל כדאי לעשות בליווי. DAY TWO אינו הפלטפורמה שהייתי בוחרת לנהל את התזונה שלי. ואכן- רמות סוכרים גבוהות בהחלט מזיקות לאורך זמן. ניתן לטפל באמצעות תזונה ושינוי אורח חיים. בברכה,דנה

31/12/2020 | 11:21 | מאת: מאור

תודה, אפנה לדיאטנית אם אפשר לשאול על דיאטה דלת פחמימות, לא ניסיתי אף פעם אבל רוב התפריט שלי מבוסס על שילוב פחמימות (4-6 פרוסות לחם, פחמימה בצהריים ונשנושים שמהם אני מנסה להיפטר). באיזה מאכלים אני יכול להחליף אותם? נשמע שלא פשוט לעבור לתזונה כזאת, גם בגלל שובע וגם זמינות של האוכל

שלום מאור, יש לחמים היום דלי פחמימות וקיימות אופציות אחרות. שובע מגיע יותר מחלבון ושמון מאשר פחמימה. קל לביצוע- לא. אבל בהחלט אפשרי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר