עיגולים מתחת לעיניים במצב של הרעבה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/11/2020 | 23:16 | מאת: נדב

שלום רב דנה האם יצא לך להיפגש במטופלים אנורקטיים או כאלה שנמצאים בהרעבה ממושכת שהיה להם עיגולים שחורים מתחת לעיניים? זה מצב שכיח בדיאטה קיצונית ולא מאוזנת? למה זה קורה? מה קורה לעור מתחת לעיניים במצב כזה? אשמח לתשובה, שבת שלום

שלום נדב, לא ראיתי הבדל מיוחד. ראיתי גם אנשים במצב תזונתי תקין עם עיגולים שחורים מתחת לעיניים. זה עניין גנטי ומבני בעיקרו. בררו שמצבי הרעבה יייתכן שזה יראה יתר בולט בגלל שקיעה של עור בחורי העיניים במבנה הגולגולת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר