אוכל מבושל שנאכל כמה ימים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/10/2020 | 14:47 | מאת: מיכל

שלום, אני מקפידה לאכול מאוד בריא אך, לצערי הרב, לא מספיקה לבשל כל יום כי עובדת עד מאוחר. אך מקפידה לבשל לפחות פעמיים בשבוע, על מנת לספק לי אוכל ליומיים קדימה ואז יש לי אוכל מבושל לרוב ימות השבוע. השאלה שלי האם מזון מבושל שנשמר במקרר יומיים עדיין שומר בתוכו על יתרונותיו הבריאותיים? לדוגמא וטמינים, חלבונים וכו'

שלום מיכל, הערך התזונתי של מזון נשמר במהלך הימים בגלל הקירור. תהליכי ההרסה נעשו בעיקר בחימום. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר