האם מנת ברוקולי ביום סוגרת את הפינה של הירוקים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/10/2020 | 14:42 | מאת: דני

שלום, אם אני אוכל מנת ברוקולי אחד ביום (בערך 6 ראשי ברוקולי שאני מבשל משקית הקפאה) "סוגר לי את הפינה" בתזונה מבחינת ירוק? או שזה לא מספיק ואני צריך בנוסף גם לאכול עוד דברים כמו חסה / תרד / מלפפון / סוג אחר של עלים? תודה!!!

שלום דני, אין המלצה לאכול ירוק, יש המלצה לאכול ירקות ופירות וכן דגנים מלאים.ברוקולי כירק יחיד לא "סוגר" אף פינה. מומלץ לאכול מגוון. בברכה,דנה

06/10/2020 | 13:50 | מאת: דני

מה הכוונה ש"אין המלצה לאכול ירוק"? כמעט כל מקום ממליץ לאכול ירוק ולאכול ממגוון הצבעים. לא כל כך הבנתי.

שלום דני, אני לא יודעת מה כתוב בכל מקום, אני יודעת מה אנחנו ממליצות. ההמלצה לאכול מגוון, שלש ירקות ופירות. זה לא חייב להיות ירוק או צהוב, כולנו מגוונים לפי העדפות,העיקר שיהיה מספיק ומגוון. אם ברוקולי זה הירק הירוק האהוב עליך, אז יש להמשיך בכך. אין הכרח להוסיף ירק ירוק אחר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר