אחוזי השומן במוצרים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/07/2020 | 12:54 | מאת: אלה

שלום רב, ברצוני לברר לבגבי סוגיי אחוזי השומן בתול המוצרים והכותרות שעל גבי האריזות. כתוב במוצר 5% שומן אך בפועל ל100 גרם מוצר לפי תווית המזון יש 10.5 גרם שומן. כשכותבים 5% שומן למה הכוונה??? למשל בקוטג ל100 קקל יש 5% שומן כלומר 5 גרם...אז למה בלאבנה שכתוב עליה 5% שומן יש יותר בפועל?

21/07/2020 | 18:33 | מאת: שמנציק

בשמן זית יש יותר מ-5% שומן, אז זה מעלה את כלל אחוזי השומן במוצר

שלום, הכל תלוי בכמה גר שומן יש בסוף לסה"כ מוצר. אם הוסיפו 4-5 מ"ל של שמן זית זה לא יעלה משמעותית את כמות השומן. בברכה,דנה

שלום אלה, הכתיבה על המוצר מחייבת לקחת בחשבון את כל הרכיבים. אולי במקרה של הלבנה יש בגבינה עצמה 5% שומן אבל תוספת שמן זית הוסיפה עוד שומן למוצר. כמובן שזה לא תקין לכתוב כך, המוצר הוא כלל התוספים שבו. המשמעות של 5% שומן- בכל 100 מוצר יש 5 גר שומן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר