צריכת משקה סויה במקום חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/07/2020 | 07:25 | מאת: יהודה

שלום רב, בימים אלו החלטתי לעבור למשקה סויה במקום חלב. יש הגורסים שזה עלול לפגוע בהורמון הגברי משום שהוא מכיל "הורמון נשי" (לא ברור לי המושג הזה..... האם הדבר נכון ? ובנוסף מבקש לשאול כמה ניתן לשתות ביום מבלי לחשוש מנושא זה. האם שתיית 2 כוסות הינה גבוהה מידי ? בברכה, יהודה

שלום יהודה, השאלה היא בעיקר למה החלטת לעבור? משקה סויה אינו בריא או מזין יותר מחלב. כמות ההורמנים בו יחסית זניחה, לא מאמינה שזה ישפיע משמעותית. איני רואה סיבה להמיר אחד בשני, אלא אם כן זה עקרוני להמנע ממוצרי חלב באשר הם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר