האם מותר לצרוך זאת למי שסובל מרפלוקס?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/02/2020 | 09:26 | מאת: שירן

שלום. אשמח לדעת באופן כללי אילו מזונות גורמים לעלייה במשקל, למי שסובל מרפלוקס, מלבד אגוזים, שקדים, טחינה ואבוקדו. ממרח על לחם מלא למשל ומזון שמתאים בארוחת צהריים. בנוסף, אני קוראת דברים סותרים לגבי חומוס ופלפלים עבור מי שסובל מרפלוקס. אשמח להבהרה: האם "מותר" לצרוך פלפל וגרגירי חומוס? ומה לגבי קוסקוס ופתיתים? תודה רבה

שלום שירן, נושא הרפלוקס הוא מורכב, ובעיקר מדובר בהתנהגות אכילה ולאו דווקא מזונות ספציפיים. לשם התאמת תזונה מותאמת אישית לך, פני לדיאטנית גסטרו להמשך טיפול. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר