חלב - באיזו קבוצה הוא מוגדר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/01/2020 | 13:36 | מאת: מירי 4

ב"קבוצת אבות המזון" לא מופיע החלב. האם הוא שייך לקבוצת החלבונים? או שהוא "קבוצת מוצרי חלב" כקבוצה נפרדת ? מדריכה בקבוצה לשמירת המשקל אמרה במפגש שחלב נחשב לפחממה וכך יש להתייחס אליו. אני אינני סבורה כך. אני מתייחסת אליו כחלבון. (למרות שהוא מכיל כמובן גם פחממות).. מה נכון?

שלום מירי, חלב או מוצרי חלב ניגר מוגדרים מבחינה תזונתית תחת מוצרי חלב או חלבונים. נכון שיש בחלקם פחמימות, אבל זה בקבוצת חלבונים/מוצרי חלב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר