איחסון ביצים במקרר או בחוץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/12/2019 | 19:58 | מאת: מישהי

שלום, אפשר לקנות מהמכולת ביצים אם הן בחוץ ולא בתוך המקרר? אמא שלי אמרה לי לא כי הם צריכות להיות בקירור האם זה באמת משנה ביצים צריכות להיות במקרר ואסור שיהיו בחוץ?

שלום, על הביצה מודפסים שני תאריכים: תאריך אחרון לשיווק – עד לתאריך זה מותר למכור את הביצה בחנות. תאריך אחרון לשימוש (במקרר) – עד לתאריך זה מותר להשתמש בביצה למאכל, אם היא אוחסנה במקרר מאז רכישתה או מהתאריך האחרון לשימוש (המוקדם מהשניים). גם אם הביצה מאוחסנת בחנות בקירור אסור לשווקה לאחר התאריך האחרון לשיווק. יש לקנות ביצים רק ברשתות שיווק או בחנויות ממוזגות כאשר הן ארוזות באריזה חד פעמית סגורה. בברכה,דנה

01/01/2020 | 15:29 | מאת: מישהי

לא הבנתי את התשובה שלך אם הביצים בחנות נמצאות בחוץ מחוץ למקרר זה בסדר לקנות אותן? הן לא צריכות להישמר בתוך המקרר?

כן. ציינתי תאריך לשיווק מחוץ למקרר בסופר. ואז לשימוש מרגע הרכישה במקרר. בברכה,דנה

16/06/2023 | 12:34 | מאת: יעל

קרטון ביצים שנשכח יומיים בבגאג' הרכב, מה דינן, לזריקה לפח? הריח- נקי, הצבע- נראה טרי..

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר