צריכת סייטן כמקור חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/11/2019 | 22:53 | מאת: צריכת חלבון ממקור צמחי

ערב טוב, האם צריכת סייטן יכולה להוות תחליף כמקור חלבון איכותי (לבניית ושימור מסת שריר) במקום מקורות מהחי כגון חזה עוף. הבנתי כי הסייטן אינו נחשב לחלבון איכותי. האם הוא בריא?

שלום, המידע המחקרי לגבי סייטן אינו רב ושנוי במחלוקת. מדובר בגלוטן נקי. למי שאינו רגיל לאוכלו כחלק מהתרבות שלו, איני בטוחה שזה המזון המומלץ ביותר. על סויה, קטניות וזרעים יש יותר מידע וניתן לקבל מהם מספיק חלבון ואיכותי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר