חיידקים בעוף כרעיים.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

22/11/2019 | 02:09 | מאת: נטלי

היי דנה, אני די חוששת לאכול עוף למרות שזה המאכל האהוב עליי ועושה לי טוב, אני מפחדת להדבק בחיידק כלשהי גם לאחר בישול ארוך , האם קיים חשש או נזק לבריאות באכילת עוף אפילו שבושל היטב?

שלום נטלי, במידה והעוף בושל כפי שצריך, אין סיבה לדאגה. חיידקים ברובם אינם שורדים טמפ' בישול מעל 100 מעלות. בברכה,דנה

23/11/2019 | 11:43 | מאת: נטלי

ועל הסכום והמזלג שנגעו בעוף בזמן בישול אין חיידקים?

שלום נטלי, בהחלט יכול להיות. רחיצה במים וסבון מטפלים בבעיה. דנה

23/11/2019 | 12:44 | מאת: נטלי

אני ממש לחוצה מזה ומחיידקים איך לא צריך לחמם את הסכום שהחיידקים ימותו ואת העוף כן כאילו גם את הסכום צריך לחמם כבר אני לחוצה .

שלום נטלי, אין צורך להיות בלחץ, לא צריך לחמם, שימוש בסבון מוריד את החיידקים ביחד עם המים. לראיה מליוני אנשים בעולם אוכלים עוף ולא קורה כלום. החשש מזיהום הוא בעיקר מאכילת מוצרי בשר לא מבושלים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר