מלח הימלאיה באוכל הכרחי לשים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/10/2019 | 17:21 | מאת: לורן

שלום, האם חייבים להוסיף מלח באוכל? מישהע אמרה לי שאני לא יכולה לא לשים מלח באוכל והגוף צריך את זה או משהו זה נכון? או אפשר לוותר על המלח?

09/10/2019 | 17:31 | מאת: מזונות ללא מלח

כוונתי לאוכל בבישול ביתי כמו אורז מלא ללא מלח אז אני יכולה לוותר על המלח ולא להוסיף לאורז בכלל מלח?

שלום לורן, האוכל מכיל נתרן באופן טבעי. בייחוד בשרים למניהם, דגים, מוצרי חלב, אבל גם דגנים, ירקות ופירות בכמות קטנה משמעותית. כמו כן בלחם שאנחנו קונים יש לא מעט מלח ובוודאי במזונות מעובדים אחרים. לכן לא חובה להוסיף מלח, 75% ממנו מגיע מהמזון ולא מהמלחיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר