אכילת בצל כשיש בקע סרעפתי וריפלוקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/09/2019 | 16:47 | מאת: רונית

שלום, יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס בינוני ואני מטופלת עם נקסיום פעמיים ביום. אני נמנעת מהרבה מזונות שאסורים. קראתי שבצל חי הוא לא מומלץ במצב כזה, אבל זה שונה כשהבצל ממש מבושל ואז החמיצות מתבטלת. האם זה תקף גם לגבי בצל בהמבורגר או בצל בשווארמה? האם ניתן לאכול אותם? תודה

שלום רונית, זה לא עניין של אסור או מותר, זה עניין של סבילות. אם את מרגישה עם זה טוב אז אין בעיה. דווקא יותר מהבצל השומן של ההמבורגר והשווארמה יבאו ליותר הפרשת חומצה מהבצל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר