מד סוכא ליברה- מהי היעילות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/09/2019 | 23:33 | מאת: מיכל

שלום, האם ידוע לך ממטופלים האם מד הסוכר ללא דקירות ליברה הוא אמין? כי בפייסבוק ניתן לקרוא תגובות של אנשים שאומרים שהמדידות לא אמינות לעיתים. ומהי כמות הסיבים המקסימלית שניתן לאכול בארוחה כשלוקחים בה תרופות על מנת שיעילות התרופות לא תפגע? תודה מראש

שלום מיכל, מדד הליברה הוא אמין דיו בשביל ליצור עקומת למידה והבנה כיצד מזון ואניסולין עובדים. לוקח כשבועיים עד שמתאזן ויכול להיות פער בין מדידה בדקירה לבין מדידה במכשיר. ישנם מכשירים יותר מדוייקים. ולגבי תרופות וסיבים- אין לי מידע לפי כמות. פשוט להמנע מתרופות שאפשר לבין ארוחה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר