לקיחת ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/07/2019 | 12:47 | מאת: הדר

שלום רב, שמעתי רופאים ברחבי העולם מייעצים ואומרים שכל בן אדם צריך לקחת וימינים באופן קבוע כי יש מחסור בכל בני האדם,ותוצאות הדם רגילות שעושים לא מראות את התוצאות האמיתיות של מחסור הוויטמינים שקיים בגוף. רציתי לשאול האם זה נכון? איך יודעים אילו וויטמינים כדאי לקחת ואילו (כי אני יודעת שיש קופסאות שרשום עליהן ויטמינים ובאמת יש אחוז כמעט אפסי של ויטמינים בגלולות עצמן)? תודה

שלום הדר, נתחיל בהתחלה- אין שום המלצה לקחת תוספת ויטמינים. הכל קיים במזון באופן טבעי- הכל תלוי התזונה שלך. כמובן שישנם מצבים בהם יש חוסרים, את רובם ניתן לבדוק ועפ"י זה לקחת תוסף בהתאם. אכילה מאוזנת של מגוון מוצרי המזון הטריים והלא מעובדים אמורה לספק לך את כל הצרכים התזונתיים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר