טיגון בשמן חלקי עוף או ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/06/2019 | 12:52 | מאת: יעל

דנה שלום רב, 1. אני מעוניינת לדעת האם טיגון קצר של עוף 2-3 דקות או קוביות בצל במעט מאוד שמן (1 כף) אינו בריא באותה מידה כמו טיגון עם כמות רבה של שמן. בד"כ כשאני מבשלת עוף אז תמיד אני מטגנת אותו בשמן כי אחרת הדם מהעוף מתנקז לתבשיל ולכן אני חייבת ל"סגור"אותו מעט. 2. האם ישנה שיטה אחרת המוכרת לך שניתן ל"סגור" את העוף מבלי להשתמש בשמן. תודה מראש, יעל.

שלום יעל, אין צורך בטיגון. זה ממש לא מחייב, למיטב ידיעתי גם לא לפי כללי הכשרות. בישול ארוך מפרק את הדם הקרוש שלפעמים את רואה. כמו כן, טיגון אחת לכמה זמן בוודאי לא מזיק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר