בנוגע לאגוזי מלך בקנייה מהסופר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/06/2019 | 00:56 | מאת: דניאל

אגוזי מלך מהסופר שהשריתי אותם במים הם בסדר, או שהם בכלל התחמצנו מזמן בסופר , ואין בהם שום ערך תזונתי? התחלתי קצת לאכול אוכל בריא, וברצוני לדעת אם אגוזי מלך זה לקנות רק אורגני או שזה בסדר מהסופר, עם השרייה ביתית, והויטמין e , אומגה 3 , ועוד דברים נשארים באגוז מלך הזה מהסופר אחרי ההשרייה?

שלום דניאל, הערך התזונתי של אגוזים נקבע עפ"י זמן קטיפתם. ככל שעובר הזמן האגוז מתעפש ומתחמצן ומאבד מערכיו התזונתיים. אין לי מקורות שמשווים מה שקונים בסופר לעומת אורגאני לעומת במשקל. בכל מקרה אין סיבה להשרות- זה לא מעלה ערך תזונתי.השריה לא אמורה לפגוע בערך התזונת של רכיבי השומן באגוז. אבל לא הייתי בונה על הרבה אומגה 3 באגוז. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר