שמן אורגנו ומערכת העיכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/05/2019 | 09:45 | מאת: יאיר

שלום, התחלתי לקחת שמן אורגנו, כדור אחד ליום עם ארוחת הצהרים. הבנתי שהוא עוזר למערכת העיכול, ממנה אני סובל כבר שנים (מעי רגיז). נאמר לי לאחרונה שהוא לא מומלץ לסובלים ממעי רגיז כי הפעולה שלו אגריסיבית מדי. האם זה נכון ועליי להפסיק לקחת?

שלום יאיר, נכון להיום אין מחקרים מדעיים בנושא המצדיקים שימוש או אי שימוש בו. השאלה האם חשת שיפור מאז התחלת להשתמשמ או לאו. בברכה,דנה

26/05/2019 | 11:35 | מאת: יאיר

תודה על המענה המהיר. אני כבר כשנה וחצי ללא מוצרי חלב וכדור פרוביוטיקה ליום (רגישות ללקטוז מסתבר). זה מאד עוזר לי! האורגנו רק הגביר את תנועות המעיים (פעמיים ביום רוב הזמן) אבל לא מעבר לזה... קשה לומר אם זה שיפור או לא :)

שלום יאיר, אתה פשוט יכול להפסיק ולראות מה קורה. מעבר לזה אין כל המלצה לקחת תוסף זה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר