המשך ל״ירידה במשקל וחסרים תזונתיים״

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/04/2019 | 19:00 | מאת: תמר

שלום דנה, בהמשך לשאלתך, הרופא אמר לי להפסיק לאכול מאכלים עם שמן לאחר שנשלחתי מספר פעמים למיון עקב שלשולים קשים. רופאה במקום בדקה לי את המעיים בקלונוסקופיה. העניין הוא שהיא היתה מאוד לא נחמדה ורק רצתה ללכת הביתה. היא צעקה עליי (ממש צעקה) שיש לי מעיים ארוכים באופן בלתי אפשרי אבל לא הסבירה ולא רצתה לענות על שאלות (ידוע לך מה זה אומר?). ולאחר מספר שבועות רופא בחן את החלק התחתון של המעי וטען שהכל בסדר. אילו בדיקות היית ממליצה לי לעשות? וגם, האם למעיים הארוכים לכאורה יכול להיות קשר למצב הזה? תודה רבה על המענה, לי ולכל השואלים בפורום :)

שלום תמר, אני לא יודעת מהמ המשמעות של "מעיים ארוכים" ולמה היא הגיבה כך. אני חושבת שאת צריכה בירור מקיף של רופא גסטרו מומחה. אם את גרה באזור המרכז ממליצה לך בחום להגיע למכון גסטרו בשיבא לפגוש רופא לבירור ולאחר מכן דיאטנית. בכל מקרה בכל קופה יש רופאים ודיאטנים מטפלים שיכולים לעזור לך בתחום, כי קשה במסגרת פורום זה לתת המלצות עפ"י אבחון חלקי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר