אקריל אמיד בקפה שעבר קליה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/04/2019 | 15:47 | מאת: ג.

שלום רב, האם בקפה מיובש בהקפאה (שנראה בצורת גרגירים בצבע חום) יש סבירות שאחרי ששופכים עליו מים כדי לשתות נוצר אקריל אמיד מהחום .. שהרי גם ככה הקפה כבר עבר קליה מסויימת והפך לצבע חום. איך ניתן לצמצם את העניין במידה וכן.. תודה

שלום, האקרילאמיד נוצר בפולי הקפה כאשר הם עוברים קלייה ובטרם הגעתם לביתנו. טרם הצליחו למצוא דרכים טובות ויעילות על מנת להוריד את כמות האקרילאמיד בקפה, אבל אם תדאג להמנע משאר המזונות שמכילים הרבה אקריל אמיד, תצליח להוריד די מצריכת האקרילאמיד כך שתוכללשתות את הקפה בנחת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר