ירידה במשקל וחסרים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/04/2019 | 16:43 | מאת: תמר

שלום דנה, אני סובלת מעיכול מאוד לא נורמלי. כל מאכל שומני גורם לי לשלשולים (רופא בקפלן ציווה עליי להפסיק לאכול כל שומן) וכתוצאה מכך התזונה שלי מבוססת על מאכלים עם מעט מאוד שומן. לפני מספר חודשים עברתי לחו״ל ומאז המשקל שלי, שהיה קצת מתחת לBMI תקין, ירד. אני משלשלת לעיתים יחסית תכופות ומרגישה מסוחררת הרבה פעמים. מה היית ממליצה לי לאכול כדי למנוע ירידה במשקל וגם להזין את הגוף? עדיין לא קיבלתי ביטוח רפואי ולכן אין באפשרותי לקבל טיפול כלשהו כרגע. תודה!

שלום תמר, זה מאוד נחמד להגיד לא לאכול שומן- אבל לא ממש נכון או ישים. אם את סובלת מבעיות במערכת העיכול- ייעוץ כאן לא ישנה זאת. מצטערת אבל עליך לעבור בירור מלא ומקיף לפני שאוכל להמליץ לך על תזונה מתאימה. חלק מהפתרונות הם תרופתיים וחלקם תזונתיים- אבל לצערי לא אוכל לטפל בך באופן הזה. האם עברת בירור של קולונסקופיה? איזשהי אבחנה ? דנה

26/04/2019 | 15:32 | מאת: תמר

לא ממש. הרופא אמר את זה לאחר שנשלחתי מספר פעמים למיון עקב שלשולים קשים. רופאה במקום בדקה לי את המעיים בקלונוסקופיה. העניין הוא שהיא היתה מאוד לא נחמדה ורק רצתה ללכת הביתה. היא צעקה עליי (ממש צעקה) שיש לי מעיים ארוכים באופן בלתי אפשרי אבל לא הסבירה ולא רצתה לענות על שאלות. ולאחר מספר שבועות רופא בחן את החלק התחתון של המעי וטען שהכל בסדר

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר