רגישות ללקטוז ולקטובצילוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/04/2019 | 13:07 | מאת: ד

שלום, האם אנשים שנמנעים לגמרי מצריכת מוצרי חלב בגלל רגישות קשה ללקטוז ,סובלים בהכרח ממחסור בלקטובצילוס כחלק מהפלורה במעי. תודה ןחג שמח.

שלום, ממש לא. אין קשר בין הדברים. חיידקים אלו נמצאים במקור במערכת העיכול, אצל כל בני האדם, ללא קשר לתזונה שלהם בהכרח. המקור של החיידקים האלו אינו מאכילת מוצרי חלב. להיפך, התעשיה מוסיפה אותם באופן מלאכותי מתוך מחשבה לשפר את פלורת המעי, דבר שכמובן לא מוכח מחקרית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר