גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/03/2019 | 00:45 | מאת: יאיר

שלום. האם ישנם מזונות מסוימים שגורמים לגזים להיות מסריחים? אני לאחר קולונוסקופיה ונראה שהמעי קצת השתנה יש פחות יציאות והן יותר קשות ובנוסף הגזים שלפני היו חסרי ריח כעת מסריחים. האם נטילת פרוביוטיקה תעזור? מה עם כדורים נגד גזים? תודה.

שלום יאיר, כמה זמן אתה אחרי קולונסקופיה ומדוע בצעת אותה? בברכה,דנה

17/03/2019 | 11:42 | מאת: יאיר

ביצעתי אותה בינואר עקב מעי רגיש (היו יציאות רכות, כאבי בטן וקושי להתרוקן). לפני הקולונוסקופיה היה כבר שיפור מבחינת היציאות הרכות אבל ביצעתי בכל זאת. אבל עכשיו הפוך היציאות יותר קשות וכן הגזים המבריחים שלא היו לפני.

שלום יאיר, קשה לי לומר מהי הסיבה והאם יש קשר לקולונסקופיה שעברת. אני ממליצה בחום לפנות למרפאת גסטרו ולבקש ייעוץ דיאטנית. ייתכן וחל שינוי בפלורת המעי שלך ולוקח לה זמן להסתגל. בברכה,דנה

17/03/2019 | 21:13 | מאת: יאיר

אם הפלורה השתנתה יש מה לעשות עם זה חוץ מלחכות? פרוביוטיקה או כדורים נגד גזים יכולים לעזור נגד הגזים המסריחים או שלא באמת? אם כן יש לך המלצה מסוימת?

שלום יאיר, לפעמים דווקא טיפול באנטביוטיקה הוא הנכון, לפעמים זו גדילה לא תקינה של חיידקים. אין לי מלצה פרט מפנה לטיפול רפואי ותזונתי אישי. אתה יכול הלמנע ממזונות הגורמים לגזים בעלי ריח חזק יותר כגון: כרוב, כרובית, ברוקולי, בצל, צנון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר