שעועית מבושלת +צימוקים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/03/2019 | 10:25 | מאת: סופי

שלום, האם בישול של שעועית לבנה לאחר השריה במים ללילה,וקילוף הקליפה ,השעועית מאבדת מערכי התזונה,?אני עושה זאת כדי שלא יהיו לי גזים מה דעתך בענין? בנוסף מבקשת לדעת האם כדאי להשרות צימוקים ולשפוך את המים על מנת להסיר מהם את המתיקות (סוכר),למרות שלא מציינים זאת ע"ג האריזה? תודה סופי

שלום סופי, כל התעסקות עם מזון בצורתו המקורית יכולה לפגוע בערכיו התזונתיים. לגבי הצימוקים- זה אולי ישנה במעט את תכולת הסוכר- אך עדיין ישאר סוכר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר