אבנים בכיס המרה אצל נערה צעירה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/03/2019 | 00:13 | מאת: ברלי

שלום רב, אצל ביתי בת ה16 אובחנו אבנים בכיס המרה.סובלת מהתקפים לאחר אכילת מזון שומני. הומלץ על ניתוח וכרגע אנחנו בהליכים לקביעת תור. שאלתי היא כזו בשבוע הבא יש טיול חשוב מבית הספר שנמשך שבוכ.הרופאה אמרה שאין מניעה לצאת רק חשוב לשמור על תזונה מתאימה כדי שחלילה לא תחווה התקף באמצע הטיול. איזה חטיפים או מאכלים אפשר לתת לה לדרך כדי שתהנה כמו כולם ולא תרגיש שונה שהרי אצל ילדים נהוג לאכול הרבה שטויות בעיקר בטיולים....

שלום ברלי, לצערי מרבית החטיפים מכילים כמויות גדולות של שומן. אפשר חטיפים על בסיס פריכיות אורז בטעמים, יש בייגלה שיחסית דל שומן (תבדקו שאין יותר מ- 3 גר׳ ל- 100 גר׳). בעיקרון כל חטיף שהוא עד 3 גר׳ שומן ל- 100 גר׳ יכול להוות תחליף סביר. תציידי אותה בפירות יבשים וחטיף תפוחונים של ויליד פוד. אפשר פופקורן שאת מכינה ללא שומן ולאורז בואקום לשמור על טריות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר