אידוי בשמן נחשב טיגון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/02/2019 | 04:26 | מאת: dan

הבנתי שטיגון בשמן או כל שומן יש 2 בעיות אחת זה חמצון ושחרור רדיקלים כשהוא מחומם והשניה זה שריפת השמן (בדכ מעל 180) אם אני מחמם במחבת כף שמן ומוסיף כף מים ככה שהטמפ במחבת לא עולה על 100 מעלות (טמפ רתיחה) זה עדיין נחשב טיגון? עם כל הסיכונים הידועים?

שלום דן, המים שאתה מוסיף מתאדים מיד, ובוודאות זה יעלה על 100 מעלות. וכן, זה עדיין יהיה טיגון. טיגון מדי פעם לא מזיק. בברכה,דנה

18/02/2019 | 18:33 | מאת: dan

ובהנחה שאני מחמם את המחבת עם השמן והמים ביחד וכל פעם מוסיף מעט מים ככה שהטמפ במחבת תמיד תהיה 100-120 והשמן אף פעם לא נשאר "לבד" במחבת זה עדיין נחשב טיגון או רק אידוי?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר