שתיית אלכוהול במידה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/02/2019 | 14:25 | מאת: דניאל

שלום, אני בדרכ שותה מנה אחת של ויסקי על בסיס יומי. האם עדיף להמנע או שאין סיכון כלשהו? קראתי דווקא שיש יתרונות בריאותיים בשתיית מנה ביום, האם זה נכון? בתודה מראש, דניאל

שלום דניאל, דוורא המחקרים האחרונים מראים שאין צורך באלכוהול בכלל כטיפול מניעתי כלשהו. יש מחקרים שאף מראים נזק. ויש כמובן מחקרים המראים כי אוכלוסיות בעולם שצורכות בין 1-2 משקאות אלכוהוליים ביום דווקא מוגנים מפני מחלות לב (ורק מחלות אלו), אבל זה תלוי בשאר התזונה שלך ואורח החיים שלך. כהמלצה גורפת- אין מקום לצריכת אלכוהול יומית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר