שתיה בסמוך לאכילת פרי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/02/2019 | 01:47 | מאת: dan

זה הסדר שיש לי בבוקר כוס מים 10 דק מתיחות 2 תמרים 15-20 דק אימון וכוס מים תוך כדי ארוחת בוקר הסדר הזה נכון? שמתי לב שאני כל הזמן עייף בחלון זמן הזה ועייף קיצונית אחריו זה יכול להיות כי לא שילבתי שומן עם התמרים שיאזן את העליה בסוכר? אבל לפי מה שהבנתי לפני שמתאמנים לא אוכלים שומן אלא רק פחמימה זמינה ומצד שני אומרים לא לאכול פרי לבד אלא עם שומן וחלבון (אגוזים/חמאת בוטנים/כף גבינה) שלא תיגרם קפיצה וצניחה בסוכר ומצד שלישי אני שותה מים בסמוך לתמרים, אולי זה מה שמוסיף דלק למדורה כי התמרים נספגים מהר יותר לדם בגלל הצירוף עם מים? אז מה אוכלים ומתי במקרה הזה?

שלום דן, לא ירדתי לסוף שאלתך או הבעיה. מה שאתה עושה בסדר גמור. אין כל קשר בין אכילת תמרים עם או בלי מים, נושא הסוכר משתנה מאדם לאדם והעייפות בוודאי לא רלוונטית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר