בקשר לתדובתך על אפייה עם חמאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/11/2018 | 04:14 | מאת: דבי

ראשית תודה על תשובתך. הבנתי מתשובתך כיבטמפ' החדר יש גם לחמאה וגם לשמן חסרונות ליתרונות. כתבת גם שהחימום הפחמימות משחררות חומרים מסרטנים. השאלה היא אם כל עוגה או עוגיה יכולים לסרטן. לא כן? השאלה נוספת. בדבריו לא הצלחתי להבין מה בכל זאת עדיף באפייה - שמן או חמאה. שוב תודה רבה.

שלום דבי, באופן עקרוני ההמלצות מדברות היום על העדפת שימוש בשמן על פני חמאה, למרות שאין לזה ביסוס מדעי של ממש. והשמן היחידי שטוב יותר מחמאה הוא שמן זית. כל תהליך חימום פחמימות יכול ליצור חומרים מסרטנים- השאלה כמה צורכים מהם. הכל עניין של מידה, גם שימוש בשמן, גם חמאה ובכלל אפיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר