אוכל נכון אך עולה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/11/2018 | 17:19 | מאת: יואב

שלום, התחלתי לא מזמן דיאטה, ואני מודד את עצמי כל בוקר כך שהתנאים תמיד יהיו אותו דבר, התחלתי לפני שבועיים בערך, ובינתיים כל יום ירדתי קצת עד לפני יומיים, שפתאום התחלתי אפילו לעלות קצת. חיפשתי קצת וראיתי שלפעמים זה קורה בגלל שהגוף לא רגיל, או בגלל שעושים "הרעבת יתר". אני לא חושב שאני מרעיב את עצמי, ולדעתי אוכל כמות ואוכל בצורה מאוזנת, בבוקר בדרך כלל פרוסה(לחם קל) או 2 עם גבינה וביצה, בצהריים צלחת קטנה יחסית עם פחמימה(אורז בדרך כלל), חזה עוף, וירקות מבושלים. ובערב גם בדרך כלל פרוסה או 2 עם ביצה, לפעמים גם טונה וגבינה. אני כרגע שוקל 77, והגובה הוא 1.70, כך שלדעתי הכמות אמורה להיות די מאוזנת ונכונה, מקפיד מאוד לשתות לפני ארוחות ובנוסף אני גם עושה כושר(לא משהו מאוד אינטנסיבי אך ארוך) פעמיים בשבוע. אשמח לקבל חוות דעת לגבי העלייה, ממה היא נובעת, ומה כדאי לעשות להמשך. תודה.

שלום יואב, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ועל כן לא אוכל להגיב באופן פרטני. כן אוכל לומר שהתפריט שבחרת מאוד דל למשקלך. אני ממליצה לעשות את השינוי בליווי דיאטנית מוסמכת, ולא על דעת עצמך. המטרה לרדת במשקל היא חשובה, אך יותר חשוב איך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר