שאלה בנוגע לפופקורן ואורז מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/10/2018 | 10:41 | מאת: חימי

שלום רב, אני מאוד אוהב פופקורן. יוצא לי לאכול כמעט כל יום פופקורן להכנה במיקרו (בתוספת מלח, לא זה שבטעם חמאה). ידוע לי שהשקיות מכילות גם שמן דקלים. האם צריכה כמעט יומיומית מזיקה? 2. האם העדפת אורז מלא על אורז מסוג אחר היא מזיקה לטווח הארוך? שמעתי שמועות על רעלן מזיק. תודה

שלום חימי, פופקורן מוכן למיקרו הינו מוצר לא מומלץ לצריכה על בסיס קבוע ויומי- מכיל לרוב כמות שומן גבוהה ולא איכותית ובוודאי כמות נתרן אדירה. עדיף להכין לבד בשליטה על כמות השן והמלח. לגבי אורז מלא לעומת אורז לבן- אפשר לגוון. כמות הרעלן זניחה אם מגוונים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר