פס דקיק לבן/שקוף בחלמון ביצה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

24/10/2018 | 22:32 | מאת: ck

שלום רב. אני תוהה מהו הפס הלבן/שקוף שמחבר בין החלמון לחלבון בביצה ? אני מדברת על פס דק אבל צמיגי יחסית שעובר בין שני חלקי הביצה במצבה הגולמי לפני בישול. בדרך כלל הוא ברובו מצוי על החלמון. האם זה שומן ? האם זה בריא לאכול אותו או שכדאי להוציא אותו לפני שטורפים את הבלילה ? תודה מראש :)

שלום, אין לי מידע לגבי הרכב של החלק הזה. הרכב השומן מפוזר בתוך החלמון בלבד. לא הייתי נמנעת מזה , זה הרכב טבעי של הביצה. בברכה,דנה

26/10/2018 | 10:49 | מאת: תמר

אני לא המומחית בפורום אבל במקרה אני יכולה לענות לך. לחומר הזה קוראים chalaza והוא מצוי בכל הביצים, של רוב העופות. הוא לא מסוכן ולא מעעיד על שום דבר, חוץ מזה שהתפקיד שלו הוא לשמור על מיקום החלמון (האפרוח לעתיד, במקרים של ביצה מופרית) במרכז הביצה. הנוכחית שלו בעצם הכרחית להגנה על האפרוח, כדי שיקבל את מרבית ההגנה וההזנה הנחוצה להתפתחות. בתאבון :)

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר