שוקולד ללא תוספת סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/10/2018 | 19:11 | מאת: יונית

אני מנסה להפחית בצריכת סוכר. השאלות שלי: 1. האם שוקולד ללא תוספת סוכר עדיף בעינייך על שוקולד רגיל, או שמא ההבדל ביניהם לא משמעותי כיוון שגם השוקולד נטול הסוכר הלבן מכיל סוכר המצוי ברכיבי המוצר עצמו? 2. מהו הממתיק הבטוח ביותר לשימוש, לדעתך? האם נכונה הטענה שסטיביה וסוכרלוז נחשבים לבטוחים ביותר ואילו הסכרין נחשב לבעייתי ביותר והוא אף אסור לשימוש במדינות מסוימות? תודה רבה מראש, יונית

שלום יונית, שוקולד ללא תוספת סוכר מכיל בעיקר פחמימות שמקורן בתחליפים הרב כהליים בפנים ופחות מקורות אחרים- ולכן מבחינת סוכר זה בסדר, אבל מבחינת הרכב כללי- לא בהכרח מומלץ בייחוד אם אין סיבה להמנע לחלוטין מסוכר- ועדיף לצרוך שוקולד עם אחוזי קקאן גבוהים שמכילים מעט סוכר. לגבי הממתיקים- באופן גורף אני לא ממליצה על שימוש בממתיקים אם אין הכרח, אבל כולם נחשבים בטוחים לשימוש. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר