מזון מומלץ לדלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/07/2018 | 12:08 | מאת: עדי

שלום, בדיקת ERCP מצאה אבן בדרכי המרה לאחר כאבי בטן חזקים ברום הבטן. בהליך הוציאו את האבן אך הכאבים לאחר אוכל נשארו. ממה שקראתי ייתכן ויש דלקת בלבלב ( הסימפטומים מתאימים ), מה התזונה המומלצת במקרה זה? האם מותר להשתמש בשמן קוקוס? תודה רבה

שלום עדי, דלקת בלבלב זה דבר שמאבחנים בבדיקות ולא מקריאה עפ"י סמפטומים. ייתכן והכאבים נשארים, כי הוצאת אבן אחת אינה אומרת שאין שאריות של אבנים קטנות או מיקרו חסימות של המעבר. דלקת בלבלב- פנקראטיטיס- אינם כאבים רק לאחר האוכל, אלא דלקת מספיק חמורה שמתבטאת גם בבדיקות וכאב מתמשך. ההנחיה במקרה שלך, בגלל שכבר ייצרת אבן, היא דיאטה דלת שומן- מכל סוג ואם יש צורך, ירידה מתונה במשקל. עליך לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט והמלצות אישיות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר