רגישות ללקטוז.אסור לי רק חלב?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/07/2018 | 21:51 | מאת: דניאל

שלום, אני רגיש ללקטוז. אסור לי רק חלב ? או שגם כול דברי חלב אסורים לי ?(כמו גבינה לבנה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, קוטז' , שמנת, אשל, ועוד ... תודה רבה בכבוד רב דניאל

שלום דניאל, רגישות ללקטוז הינה מאוד אישית ומשתנה מאדם לאדם. הרוב מבררים סבילות לארוך זמן. לרוב, חלב נחשב לאחד המוצרים המגרים ביותר- אבל יש חלב דל לקטוז בשוק ולכן אין בעיה לרוב הרגישים. ככל שמוצר החלב עתיר שומן- כך יש בו פחות פחמימות ומכך פחות לקטוז. בגבינות החצי רכות יש כמות , אבל לרוב אם צורכים עם מזון נוסף, הסבילות עולה. ובכל מקרה, ניתן לקחת כדורי לקטאז לפני ארוחה חלבית. ממליצה לפנות לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר