תפוח גדול..............

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/05/2018 | 17:46 | מאת: מיכל

שלום אני אוכלת כל יום אחר הצהרים תפוח ירוק עם חופן אגוזים. התפוחים שישנם בשוק הם גדולים. אין תפוחים קטנים. 1. האם תפוח גדול נחשב למנת פרי או יותר? 2. אם הוא נחשב ליותר ממנת פרי האם אפשר לאכול בארוחה עם חופן אגוזים ועדיין עליית הסוכר תהיה מתונה?

שלום מיכל, אכן תפוח גדול עלול להיות יותר ממנת פרי. מציעה במקרים כאלו לאכול 1/2 מנה. הסוכר עם האגוזים אולי יעלה יותר לאט אבל כמותית תקבלי אותה כמות פחמימות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר