לחמים מקמח מלא וחותמת האגודה למלחמה בסוכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/05/2018 | 19:51 | מאת: מיכל

איך מסתדר סמל האגודה למלחמה בסוכרת א.י.ל עם כך שהלחמים מכילים סוכר כגון: מולסה. לתת שעורה. איך אפשר לבחור את הלחם המתאים לחולי סוכרת ,,?למשל לחם עינן של מאפיית אנג'ל מכיל מולסה והסיבים בו פחות מ8 ו40פחממות. איך בדיוק הוא מתאים לחולי סוכרת יש עליו סמל א.י.ל. בתודה

שלום מיכל, אגודת איל הינה אגודה פרטית ואינה בהכרח מציינת כל מוצר מזון מתאים או לא. ההנחיה אינה של אגודת איל אלא של גופים ואנשי מקצוע, כגון דיאטניות. העובדה שלחם מכיל גם סוכרים אינה אומרת שהלחם לא מתאים, הכל תלוי הכמות בפנים. לרשימת הרכיבים יש משמעות, ראשון ברשימה יש הכי הרבה באחוזים ואחרון הכי מעט. אני מניחה שהמולסה לא נמצאת במקום הראשון או השני. אחד המדדים ללחם מדגן מלא שהוא מכיל לפחות 70% קמח מדגן מלא (חיטה,שעורה,כוסמין וכו). שאר המרכיבים יהיו בטלים בשישים. כמו הפחמימות והסיבים שאת קוראת קרוב לוודאי מדובר ב- 100 גר' מוצר. 100 גר' מוצר יכול להיות 4-5 פרוסות לחם- אז תחלקי בהתאם. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר