שקדים טבעיים וקמח כוסמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/05/2018 | 12:36 | מאת: ליאונורה

שלום,אני חולת סוכרת מאז 1995,רופא המשפחה הפסיק לי ויקטוזה לפני חודשיים,הערכים היו בסדר בהתחלה,מאחר והתחלתי לאכול כ-50 גרם שקדים טבעיים ביום (שהפסיקו לי מהר צאוד את התכווצויות השרירים) רציתי לשאול האם יתכן שהכמות שאני אוכלת ביום יעלה לי את ערכי הסוכר ל-250-290? האם באמת יש בהם כמות סוכר שיכולה לגרום לכזה מצב? דבר נוסף האם קמח כוסמין הוא באמת טוב לחולי סוכרת?

שלום ליאונורה, בכמות השקדים שאת צורכת יש מעט מאוד פחמימות כ- 4 גר', כך שסביר להניח שלא זו הסיבה, אלא הפסקת הטיפול התרופתי ושאר המזון שאת צורכת. קמח כוסמין עדיף על קמח לבן בשל תכולת הסיבים, אך גם ממנו יש לצרוך במגבלה של פחמימות בהתאם לאיזון הסוכרת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר