ספיגה של קוואקר וכוסמת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/04/2018 | 19:15 | מאת: daniel

דנה שלום כמה שאלות בקשר לדגנים: 1. אומרים שהקוואקר העבה עדיף על הדק כי הדק מעובד יותר ונספג מהר יותר ובגלל זה גורם לעליה חדה יותר בסוכר האם זה נכון? אם כן האם ההבדל משמעותי או זניח? 2. כוסמת- אם משרים לכמה שעות ומעבדים בבלנדר עם מים/חלב וקצת פרי קפוא זה יגרום לעליה חדה בסוכר לעומת הגרסה הלא מעובדת? או שאין הבדל משמעותי?

שלום דניאל, אין ממש השוואה חד משמעית בין סוגי הקוואקר והשפעת רמתם על עלית הסוכר. השפעה זו אפשר לבדוק בקלות בעזרת מדידת סוכר. ברור שככל שהמזון מרוסק וככל שנעשה יותר פירוק לגרעין ולסיבים-פוטנציאל האינדקס הגליקמי עולה. לגבי הכוסמת- איך תדעי ממה ההשפעה? הכנסת פרי וחלב- גם להם אינדקס גליקמי. כל טחינת דגן מלא יכולה להשפיע על רמת הסוכר בפוטנציאל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר