ויטמין סי כתוסף או במזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/04/2018 | 12:57 | מאת: י

שלום רב. בן 37. התחלתי לקחת כתוסף תזונה ויטמין סי ליפוזומלי של אקוסאפ. אין הרבה מידע על זה, אם זה טוב, או אם יש תופעות לוואי כשזה בשיטה הליפוזומלית. ידוע על כך משהו? דבר שני, האם כדרך המזון, אני יכול להשיג כמות יומית גבוהה של ויטמין סי? אני מדבר על מאות מיליגרם

שלום, אין לי מידע בנושא, וגם איני רואה סיבה ליטול ויטמין C באופן הזה. ויטמין C הוא ויטמין מסיס מים, נספג בקלות, ללא צורך במינוני עודף שאינם תורמים לבריאות ואינם מוכחים. הצורה שבה הוא מופיע לכאורה אמורה לתרום לספיגה, אבל בצורה הזו הוא צריך להקלח בסביבה שומנית, לועמת ויטמין C רגיל שנספג ללא מזון. מספיק פלפל אחד ביום כדי להגיע למכסת ויטמין C יומית. בברכה,דנה

30/06/2018 | 12:10 | מאת: משתמש בתוסף כרגע?

היי, האם את/ה משתמש בתוסף כרגע? מרגיש תוצאות?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר