פרג טחון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/02/2018 | 15:47 | מאת: שרונה

שלום האם אפשר לאכול פרג טחון ללא בישול עם דייסה כמה צריך לאכול מזה כדי לקבל את מקסימום הערכים התזונתיים שבפרג? שרונה

שלום שרונה, אין המלצה לצרוך פרג. אנו לא ממש מסוגלים לעכל את הזרע המדובר. בברכה,דנה

25/02/2018 | 13:19 | מאת: שיר

אם הזרע לא מתעכל ז"א שלאכול פרג טחון ללא תוספת סוכר אינו בעל ערך קלורי?אינו מוסיף קלוריות לדייסה?

שלום שיר, שוב, לא ברורה לי סיבת התוספת של הפרג. אם את מוסיפה כף של פרג לא טחון, חלק ממנו לא ייספג, אבל בכף גדושה יש רק 50 קק"ל, אז זה לא ממש משנה. אם את כבר צורכת טחון, הערך הקלורי יהיה גבוה יותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר