שאלות בענייני תזונה ומודעות לבריאות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

29/10/2017 | 21:32 | מאת: adi

שלום, 1. אני מבינה שמולקולת שומן נחשבת לרווית שומן או בלתי רווית שומן לפי הימצאותם של אטומי מימן. נכון? איך היא מסודרת? 2. האם תוספת של כף וחצי אבקת סודה לשתייה על קילו וחצי גרגרי חומוס (השרייה לפני בישול/הנבטה וכו') הורסת את הערכים התזונתיים שלו? (את הסיפור הזה של האבקת סודה לשתייה שמעתי בסדנת בישול, והמנחה אמר שאחרת צריך להשרות את החומוס ל-48 שעות ולהחליף את המים. אחר כך צריך לבשל 12 שעות). בתודה מראש, עדי

שלום עדי, 1. אם החומצה לא מכילה קשר כפול כחלק מהשרשרת, תיקרא החומצה "חומצת שומן רוויה". כלומר, רוויה באטומי מימן שקשורים לכל אטומי הפחמן. חומצות שומן אלו נוטות להיות מוצקות בטמפרטורת החדר. אם החומצה מכילה קשר כפול אחד לפחות, תיקרא החומצה "חומצה בלתי רוויה", כלומר, חומצה שאינה רוויה באטומי מימן. חומצה זו נוטה להיות במצב צבירה נוזלי בטמפרטורת החדר. כמובן שי הרבה סוגים ועוד תכונות. 2. אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר