תזונה לאחר התקף הקאות בגלל דיברטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/10/2017 | 12:32 | מאת: מ.ט.ל

ידוע לי מהיעוץ שקבלתי בבית החולים שעלי לשוב בהדרגה לאכילה סיבית מתונה.איך עושים זאת מבלי להיכנס שוב למעגל בחילות והקאות?בנוסף שמעתי שסיבים מסיסים הם אינם טובים במקרה שלי.מה הם הסיבים המסיסים?

שלום, בעיקרון אין הנחיה קלינית להמנע מסיבים מסיסים ובלתי מסיסים אחרי התקף דיברטיקוליטיס. הכל מבוסס על השערות בלבד. את אמורה לחזור לתפריט עשיר בסיבים תזונתיים מכל הסוגים (אי אפשר ממש להפריד). בתום הטיפול האנטביוטי את אמורה לאכול רגיל לחלוטין. הבחילות וההקאות נבעו מכאב בעקבות הדלקת או שיש סיבה נוספת שצריך לשלול. בברכה,דנה

15/10/2017 | 14:12 | מאת: מ.ט.ל

בכל פעם שאני חוזרת ליותר סיבים,הבחילה ווההקאות חוזרות יחד עם כאב(שאפשר להכיל) בבטן תחתונה בצד שמאל.מעריכה שאני צריכה לחזור לגאסטרו.

שלום, אני מעריכה שאת צודקת. בכל מקרה צריך לעשות לך בירור מקיף של מערכת העיכול לשלול סיבות אחרות לבחילות והקאות, שיכולות לנבוע מבעיות בחלק העליון של מערכת העיכול או פשוט מהכאב. עיקר ההמלצה לאנשים אחרי דיברטיקוליטיס היא לאכול לפי סבילות ולא כמה שיותר. המחקרים מראים שאנשים שממעטים בסיבים וסובלים יותר מעצירויות יסבלו יותר מהבעיה. אין הוכחה שאומרת ההפך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר