שנות בוקר קצרות, ועדיין עייפה אך מחייכת

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/12/2019 | 19:07 | מאת: לירון

היי טלי הבת שלי בת 4 חודשים, שוקלת 7 ק''ג, לידה רגילה, שבוע 39, הנקה מלאה. .אני מוצאת שהיא כמעט ולא ישנה בבוקר...אבל עייפה. אני משכיבה אותה לישון בשש בערב ( יותר מי זה היא לא מצליחה להחזיק) כמה בין 2-3 פעמים בלילה לאכול...אני לא נותנת לה להרדם לי על השד.מנתקת נותנת לה מוצץ והיא חוזרת לישון.....בבוקר היא קמה באזור 6...ואחרי שעה-שעה וחצי הולכת לישון...עם מוצץ...לפעמים מספיק שאשין אותה במיטה ככהוהיא תירדם ולפעמים צריכה עזרה על הידיים...מתעוררת לאחר 40 דק....גם השינה הבאה שאמורה להיות ארוכה יותר אורכת בין 40 דק לשעה....לאחר מכן עד שש בערב יכולה להיות ערה... לא נרדמת בעגלה, ולא תוך כדי גם.....וגם בבוקר אם התעוררה לאחר 40 דקות אי אפשר לשים לה מוצץ כדי שתמשיך מחזור נוסף ..אלא מתעוררת בבכי...נרגעת לאחר כמה דקות ואז צוחקת ונחמדה......לא מבינה למה שנת בוקר שלה כל כך קצרה ולמה היא לא ממשיכה אותה שאני נותנת מוצץ ( מתעצבנת) לפני כמה שבועות עוד היה אפשר ...

נסי לשים לב לסימני עייפות עדינים השייכים לה. דוגמא יכולה להיות גבות אדומות וירידה ברמת הפעילות. סימנים מאוחרים מדי הם פיהוק ובהמשך (עם הגיל)שפשוף עיניים. כשאת מזהה סימני עייפות עדינים זה הזמן להשכיב אותה לישון כל פעם שזה קורה. את יכולה להיעזר בטבלת חלונות שינה עד שתזהי את הסימנים האישיים שלה. אם השינה שלה היא מעל 30 דק והיא מתעוררת בשמחה אז מבחינתה זו שינה טובה ואת לא צריכה לדאוג. גם אם כל שינות היום שלה קצרות זה בסדר. הממוצע שינה הכולל ליממה בגילה הוא 15 שעות +/- שעתיים

01/12/2019 | 19:24 | מאת: לירוו

היא בהתחלה מתעוררת עצבנית, ואז אחרי כמה דקות נרגעת...וזאת אחריי שחיברתי אותה לשד והיא ינקה קצת )אכלה באמת לא סתם מצצה) ואז מחייכת צוחקת...אבל עדיין עייפה...מפהקת הרבה. ועכשיו ביומיים האחרונים אני רואה שאחרי שהיא מתעוררת על מנת לחזור לישון היא רוצה לינוק קצת מהשד ואז לחזור לישון עם המוצץ....עד לפני שבוע היה ניתן לשים את המוצץ והייתה חוזרת לישון (חשוב לציין שביום רביעי האחרון היה לה חום - וירוס)...משהו השתנה גם פחות נרדמת פתאום לבד גם ביום שהולכת איתה עם העגלה כמה שהיא עייפה היא לא תירדם.....מאוד סקרנית

אכן היא גדלה ומתחילה להיות סקרנית לסביבתה ורוצה לראות הכל ולא לפספס. אבל כשהיא מפהקת זה סימן שפספסת את חלון השינה. נסי לשים לב לסימנים מוקדמים יותר ולהשכיבה לישון אז.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות