מדיטציה טרנסנדנטלית כאוטוסוגסטיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/09/2014 | 14:52 | מאת: השואל

שלום ד"ר אודי, אני תירגלתי מדיטציה טרנסנדנטלית לבד, ללא שום מורה מוסמך. אני תירגלתי אותו כך: ישבתי בתנוחה נוחה , עצמתי עיניים, במהלך 10 עד 30 שניות נתתי למחשבות לחלוף בספונטניות עד שהמנטרה שלי התחילה לפעול ( זה בטווח 10 - 40 שניות) . לאחר מכן, נתתי למנטרה ולמחשבות ולכל הרגשות לחלוף ללא ריכוז וללא מאמץ ( באופן ספונטני). לבסוף ישבתי במנוחה ללא כלום 2 דק'. יצאתי מהמ"ט בעל אינטלגנציה רבה , זכרתי דברים שאני בעצמי לא יודע איך, הייתי יצירתי ובעל זיכרון מדהים, אך הרגשתי כאבי בטן, ראש, כבידות, דיבור שקט מדי, חרדות במקמ' מסוימים וכו'. הפסקתי. אני כנראה נפגעתי בגלל שלמדתי את המ"ט לבד , ללא מורה מוסמך. מורי מ"ט אמרו זו לא מ"ט ( מה שתירגלתי), אך אני טוען שכן כי בדקתי באינטרנט. הם שוב טענו כי "לא" ושתוצאות המ"ט מדהימות ע"פ מחקרים רבים - 600 במספר. 1. מה דעתך על המקרה הנ"ל? 2. כפי שכתבתי למדתי מ"ט ללא מורה מוסמך ולמ"ט מחקרים רבים על יעילותה ( ע"פ מורי המ"ט). האם המילה "מדיטציה טרנסנדנטלית" נחשב אוטוסוגסטיה? 3. האם כדאי לי לבחור במילה ""מדיטציה טרנסנדנטלית" בתור אוטוסוגסטיה במקום "החשיבה שלי היא חשיבה חיובית"? אנא מך החזר לי תגובה כך: 1. תשובה. 2. תשובה. 3. תשובה. כמו כן, הרחב בכל תשובה אם תוכל. בבקשה אנא על שאלות אלו הן חשובות. אנא על פי פסיכולוגיה. בבקשה אלו שאלות אחרונות בנושא "אוטוסוגסטיה ומ"ט". תודה רבה

10/09/2014 | 22:39 | מאת: מימה

לא מבינה במ"ט אבל נשמעת אובססיבית ההתעסקות שלך בנושא. וגם בכל הודעה אתה רושם לענות לפי 1. 2. 3. כמו בדפוס פנייה מקובע שחוזר על עצמו, זה מרגיש 'רובוטי'.

הי שואל, אתה שב ושואל אותי ואני חוזר על כך שאיני בקיא בזה. איני עובד כך, איני מכיר אותך ואת נקודות התורפה שלך ואין לי יכולת לדעת מה נכון לך ומה לא. מבחינה זו איני יכול להוות חלק ממקורות המידע האינטרנטיים שאתה נעזר בהם. אודי

11/09/2014 | 01:42 | מאת: השואל

שלום ד"ר אודי, לפחות ענה לי רק על השאלה הבאה האם המילה "מדיטציה טרנסנדנטלית" נחשבת אוטוסוגסטיה? בבקשה אנא על זה ,זאת שאלה כללית. אם תרצה ( רק אם תרצה) תן את דעתך על המילה "מדיטציה טרנסנדנטלית בתור אוטוסוגסטיה בשבילי. תודה, שואל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית