שאלה מקצועית בנוגע להעברה נגדית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2013 | 18:16 | מאת: פרויד ומעבר לו

שלום, אשמח לעזרה. אני סטודנטית לעו"ס ועושה כרגע עבודה . מתקשה קצת להבין את המושג של העברה נגדית. משום מה חשבתי שהעברה נגדית היא התחושות שלי כלפי המטופל שנוצרו כי המטופל מזכיר לי דמות מעברי.. מקריאת מאמרים אני מבינה שלא כך. אלא זו איזה "התכתבות" בין הלא מודע שלי ללא מודע של המטפל... אבל אני עדיין מתקשה להבין את המושג עד הסוף. אם לדוגמא למטופל יש דפוסי העברה של כעס והאשמה בעקבות תחושת חוסר נראות (תחושות אלו לגמרי מתקשרות עם העבר של המטופל) והתחושות אשר עולות אצלי הן תחושות של חוסר אמפתיה ושיפוטיות כיצד ניתן להסביר זאת באמצעות העברה נגדית? אני יודעת שהשאלה היא כללית מאוד, אשמח אבל לדוגמא (כל דוגמא שתעזור לי להבין את המושג המבלבל הזה :) ) תודה רבה!

שלום, אכן לא כך. אלו מכלול הרגשות שאת מרגישה כמטפלת מול מטופל מסויים. את תחושות חוסר האמפתיה וחוסר הסבלנות ניתן להבין בכמה אופנים (למשל, כהעברה נגדית משלימה). אני ממליץ לך על קריאת ספרו של ראקר, הוא קלאסי ומעולה, למרות השנים שעברו. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית