לפסיכיאטר (ד"ר פלד) - טופרניל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/03/2001 | 10:17 | מאת: גריני

אני נוטל מזה 4 שבועות סרוקסט כנגד דכאון קיים שיפור בתחושה הכללית, ואולם תופעת היקיצה המוקדמת ואי היכולת להרדם לאחר מכן לא נעלמה (בנוסף לבחילה קלה בבוקר). הפסיכיאטר המטפל הביע דאגה לגבי הישנות הפרעות השינה (שהן מרכזיות במחלה שלי) והוסיף, כעת, על הסרוקסאט (שהיא התרופה הראשית) גם 50 מ"ג ליום טופרנילת כמסייע בטיפול האנטי-דיכאונית שעשוי לפתור את בעיית השינה. אודה לך מאד על מתן חוות דעתך על התרופה (טופרניל) ושילובה, במינון זה, כתוספת לסרוקסאט מה הן תופעות הלוואי המרכזיות?

20/03/2001 | 23:56 | מאת: ד"ר אבי פלד

טופרניל הוא תכשיר נוגדדיכאון שפועל על נוראדרנלין בעוד סרוקסאט פועל על סרוטונין במוח - המטפל מנסה לשלב פעילות של שניהם אשר הוכחה כיעילה אבל היום קיימים תכשירים אשר משלבים את ההשפעה בכדור יחיד אלו הם תכשירי ה SNSRI לדוגמה איקסל והרמרון - שאל אותו עליהם

21/03/2001 | 16:24 | מאת: גריני

אודה לך אם תוכל לאיית לי את שמות התרופות בלטינית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית