דימום יתר שלא במחזור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/03/2001 | 07:47 | מאת: רמי מודאג

דר' נכבד בת זוגתי סובלת בחודשים האחרונים מדימום ווסתי שאינו בתאריך המחזור אשר בדרך כלל תאריך יציב. מתוך התבוננות בה בשינה. הבחנתי גם בחריקות שיניים חריגות עד כדי רעש המפר את שנתי. אני יכול להעיד כי בת זוגתי נמצאת במצב מתיחות עם בני משפחתה אשר היא אינה מבטאת - אלא מעדיפה להפנימו בתוכה. שאלתי בהקשר לדימום היא : האם יש קשר בין המתיחות בה נמצאת בת זוגתי עם הופעת דימום ווסתי על רקע זה. מהו ההסבר הרפואי/ קליני בין הדימום למצב של דחק נפשי. תודה מראש - רמי .מודאג

15/03/2001 | 13:20 | מאת: רוז

על בטוח יש קשר, אבל יכול להיות גם להפך, דימום יתר יכול לשגע כל אישה נורמאלית. כדאי לפנות גם לבדיקה רפואית.

15/03/2001 | 19:01 | מאת: רמי המודאג

אני מבקש התייחסות של איש מקצוע בבקשה. רמי המודאג

15/03/2001 | 23:07 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רמי שלום ראשית, האם אישתך התייעצה עם גניקולוג לגבי הדימומים? זה הדבר הראשון שיש לעשות בכל מקרה. לגבי חריקת השיניים והמתיחות: חריקת שיניים יכולה להעיד על מצבי מתח, אם כי זו תופעה נפוצה למדי באוכלוסיה הבריאה. בתקופות מתוחות התופעה עלולה להתחזק. באופן קונקרטי לשאלתך, במידה ויש מצב מתח הוא יכול להשפיע על תדירות המחזור החודשי. זו תופעה מוכרת, אבל כמו שאמרתי יש לפנות קודם כל לרופא מומחה בתחום. אבל מה שהייתי רוצה להדגיש בפניך זה שאין צורך לחכות לסימפטומים גופניים כדי לטפל במתח. במידה וקיים מצב דחק, בשל המצב המשפחתי או בשל כל דבר אחר, רצוי לפנות לייעוץ פסיכולוגי. למצב הדחק עלולות להיות השפעות שליליות הן בטווח המיידי והן בטווח הארוך. בוודאי ניתן לעזור, לפחות במידה כלשהי, גם אם העדפתה של אשתך היא "להפנים את המתח" כפי שאתה מתאר. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית