מידע על אירגונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/03/2001 | 06:20 | מאת: אור

לפניי כמה חודשים ראיתי תוכנית על נפגעיי טיפול פסיכיאטרי. בעיקר מאישפוז כפויי. בתוכנית הופיעו נציגיי כמה אירגונים או עמותות נגד התופעה. אבקש לקבל מאדם מוסמך בפורום את פרטיי האירגונים, כתובתם באינטרנט ואם אין, דרך אחרת לצור איתם קשר.

10/03/2001 | 03:37 | מאת: מאיר

אור שלום, בתוכנית "פוליטיקה" שדנה בנושא של טיפול/אישפוז פסיכיאטרי בכפייה הופיעו נציגים של "העמותה למאבק בתקיפה פסיכיאטרית". אפשר ליצור איתם קשר בטלפון : 6911762-03 או בכתב: ת.ד. 23476 תל-אביב מיקוד 61231

10/03/2001 | 09:45 | מאת: ד"ר אבי פלד

הערות לגבי התוכנית בטלו יזה המוזכרת ניתן היה לראות התקפה חד צדדית נגד הפסיכיאטרייה גם עקב תרבות הדיבור של נציגי העמותות שלא אפשרו לפסיכיאטרים להתבטא וגם עקב קוצר הזמן - בנוסף הריטטינג דורש סנסציה ולכן רק צד אחד מענין הזרם האנטי-פסיכיאטרייה כבר קיים מראשיתה של הפסיכיאטרייה. מדובר בזרם חשוב מבחינה מדעית כי הוא דואג להזכיר לפסיכיאטרים את מגבלות וחסרונות המקצוע. במובן זה הוא מבורך ונלמד במסגרת ההכשרה בפסיכיאטרייה -. בשנים האחרונות ישנם זרמים אשר הקצינו את הביקורת נגד הפסיכיאטרייה לכיוונים מוגזמים. ההאשמות שמובאות הקצינו עד אבסורד וכעת גובלים בהסתה פרועה - גופים דתיים פנאטים חברו יחד עם ארגונים קיצוניים לא פחות להשמיץ ולהוציא לשון הרע על הפסיכיאטרים. נכון שכמו בכל מצב בו עובדים אנשים קורים תקלות ולא תמיד יש הצלחה - נכון שכבני אדם יש כמה פסיכיאטרים ופסיכולוגים קרימינאלים שכשלו לאחרונה מספר ההשמצות הלא מבוססות גובר מאד - השתיקה של הממסד הפסיכיאטרי מתפרשת כהסכמה שבשתיקה - אני אישית כפסיכיאטר אשר משקיע את הנשמה בטיפול בנזקקים חש פגוע אישית מהתקפה הכפשה והוצעת לשון הרע כנגד המקצוע שלי - החלטתי לא לשתוק - וכעת אני בהליכים לבירור תביעה משפטית להוצאת לשון-הרע כנגד מספר ארגונים מהסוג שהופיעו בטלוויזיה אני מציע לא להיסחף בחד-צדדיות ולראות את התמונה הכוללת המורכבת עם יתרונותיה וחסרונותיה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית