אשפוז פסיכיאטרי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

רפורמה בבריאות הנפש: המרכזים הפסיכיאטריים ישולבו בבתי החולים הכלליים

מנכ"ל משרד הבריאות אימץ השבוע את המלצות ועדת ירקוני לשילוב המרכזים לבריאות הנפש בבתי החולים הכלליים בתהליך הדרגתי ומבוקר. איך זה יעבוד? מנכ"ל משרד הבריאות אימץ בתחילת השבוע את המלצות ועדת ירקוני לביצוע רפורמה מקיפה בתחום בריאות הנפש. המהלך יביא לשילוב הדרגתי ומבוקר של המרכזים הרפואיים לבריאות הנפש במרכזים הרפואיים הכלליים, במטרה לשפר את השירות הרפואי, להפחית סטיגמה ולאפשר טיפול אינטגרטיבי. לפי הודעת משרד הבריאות, מדובר בתהליך ייחודי שלא נבדק במלוא היקפו בשום מדינה אחרת והוא צפוי להפוך את ישראל למובילה עולמית בתחום. הרפורמה תושלם במהלך השנים הקרובות בהתאם ללוח זמנים שנקבע בהחלטת ממשלה. רקע: ההפרדה הבעייתית בין מערכות הטיפול על פי דו"ח ועדת ירקוני, מערכת בריאות הנפש בישראל מאופיינת כיום בהפרדה בעייתית בין בתי חולים כלליים למרכזים רפואיים לבריאות הנפש. 86% ממיטות האשפוז לבריאות הנפש נמצאות במרכזים רפואיים ייעודיים -...
ללמוד עוד על אשפוז פסיכיאטרי
התקף פסיכוטי – הסימנים המקדימים וסוגי הפסיכוזות-תמונה

בעקבות האירוע המזעזע בהרצליה, שבו אם רצחה את בנה במהלומות...

מאת: ליהי גיאת -...
20/07/2024
מסגרות למניעת אשפוז פסיכיאטרי-תמונה

אשפוז פסיכיאטרי בעקבות משבר נפשי הוא אירוע מורכב העשוי...

מאת: ד"ר ערד...
22/03/2018
חרם בבית הספר: בעקבות מקרה ההתאבדות בעכו – איך מזהים ילד במצוקה?-תמונה

אדווה, ילדה בת 13 שסבלה מחרמות, הצקות והתעללויות, שמה קץ...

מאת: ליהי גיאת -...
09/02/2025
רפורמה בבריאות הנפש: המרכזים הפסיכיאטריים ישולבו בבתי החולים הכלליים-תמונה

מנכ"ל משרד הבריאות אימץ השבוע את המלצות ועדת ירקוני לשילוב...

מאת: מערכת זאפ...
07/07/2025

אשפוז פסיכיאטרי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

יש בעייה במשפחה שאני גר עם הורה וכל פעם שהוא רב איתי על שטויות אז הוא מאיים לזרוק אותי לבי"ח פסיכיאטרי בגלל שאני צועק ונמאס לי מהמטומטם הזה שגם ככה הוא גמור וזה נהיה כבר אוטומטי את מי צריך לערב בשביל לגמור עם ולהסביר לו שמה שהוא עושה זה טעות / אם אני לוקח טיפול של מודיקט יכולים להכניס אותי למקום שאמרתי למעלה ?

שלום רב. לא ניתן "לזרוק לבית חולים פסיכיאטרי". אשפוז פסיכיאטרי בישראל דורש הסכמה ברורה בכתב. אשפוז בכפייה מתבצע רק במקרים של הפרעה פסיכוטית משמעותית עם אובדנות או מסוכנות מיידית. אני מציע לך לדבר עם אבא ואם צריך להזמין אותו יחד לרופא המטפל על מנת לדון בבעיה. בהצלחה

עובדת שלנו מאושפזת למעלה מחודש במוסד פסיכיאטרי. אשפוז מרצון בגלל דכאון ונטיות אובדניות. היא אמורה להשתחרר בקרוב. יש לנו כנס בחו"ל בעוד כחודשיים. האם צפויה להיות בעיה לבטח אותה בביטוח נסיעות לחו"ל?

שלום שי , בעיקרון לא אמורה להיות בעיה לבטח אותה, אולם יש לקחת בחשבון שביטוחי נסיעות לחול אינם כוללים בהגדרה כריסוי למצבים מתחום בריאות הנפש , כל שאם יש חשש לאירוע נפשי בחו"ל יש לקחת בחשבון שלא יהיה לכך כיסוי. מעבר לכך , אמור להיות בסדר מבחינת רכישת ביטוח בברכה ובהצלחה בכנס, רן

לאחרונה התחלתי לחבב את הווצאפ - אני עוסק בו בהעלאת תמונות וסרטונים ל- 7 קבוצות ( והיד עוד נטוייה לפתוח עוד ועוד קבוצות ) שאני מנהל לבד בהתנדבות ובחינם ולקבוצות נוספות שאני רק חבר בהן וזה גורם לי להנאה מרובה בחיים ואני מרגיש טוב ובכל זאת אמא שלי טוענת שזה לא שפוי ושהיא תארגן לי אישפוז בבית חולים פסיכיאטרי, האם מאשפזים על זה ? אומנם התקשרתי כמעט לכל בתי החולים הפסיכיאטריים בארץ והם אמרו לי שם שלא מאשפזים על זה חוץ אולי מאח או רופא של אחד מהם שאמר לי שאמא שלי יכולה להביא אותי לאיבחון ואחת הרופאות או האחיות מאחד מבתי החולים הללו אמרה לי שאני יכול להיות 10 שעות בווצאפ - אמא שלי טוענת שהיא לא דיברה ברצינות אבל האבסורד הוא שהפסיכיאטר שלי שהוא עובד בבית חולים פסיכיאטרי שאמר לי שלא מאשפזים על זה דווקא טוען שכן מאשפזים על זה, אני מרגיש שכולם עושים קטנונייה נגדי. אומנם אמא שלי טוענת שבגלל שהראש שלי כל הזמן בווצאפ אז אני שוכח לעשות דברים כמו למשל להכניס את החלב למקרר אבל אני מרגיש טוב ואני אוכל, מתרחץ ועובד וקראתי על הבן 14 ההוא שהתמכר למשחק הפורטנייט ולכן אושפז אבל זה היה בעיקר בגלל שהוא הפסיק ללכת לבית הספר והיו לו התקפי זעם ואלימות כלפי סביבתו אבל אצלי זה ממש לא המצב, האם את חושבת שאני צריך למחוק את הווצאפ ? אני לא רוצה למחוק ! אני לא חושב שצריך להיות טוטאליים לכאן או לכאן !

והוא היה מוזנח ולא מקולח

וכמה זמן ביום את ממליצה לי להיות בווצאפ ? מה מספר השעות שעדיף שאני לא יעבור ?

האחות או הרופאה התכוונה 10 ביום בפלאפון - גם בווצאפ וגם בכל הדברים האחרים בפלאפון ביחד.

היי ניר, אשפוז פסיכיאטרי הוא בדרך כלל עקב מצוקה נפשית קשה ביותר שאינה ניתנת לטיפול בקהילה, פסיכוזה, או ניסיונות אובדניים. לא קיים אשפוז שהוא נטו בגלל שימוש בווטסאפ, ואין צורך להתקשר לכל בתי החולים הפסיכיאטריים בארץ. ברור שהמשפחה מנסה להשתמש באיומים קיצוניים ולא הגיוניים כדי להפחיד אותך. אני לא חושבת שצריך למחוק את הווטסאפ, מאחר שרוב האנשים משתמשים בו ואין בכך כל רע. אם אתה חושב שהשימוש שלך בו הוא לא מאוזן, כדאי לבנות תכנית עם מטפל, שמתאימה לך באופן אישי. אני לא יכולה להמליץ לך על מספר שעות מסוים, זה משהו שצריך לדבר עליו בשיחה עם מישהו שמכיר אותך, ולהחליט לפי הצרכים שלך ולפי המסקנות שתגיעו אליהן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

האם כדי לקבל חוות דעת שניה תוך כדי אשפוז צריך להביא סיכום אשפוז ביניים? האם הצוות בבית החולים חייב לשתף פעולה/לתת מידע ולהתחשב בחוות הדעת?

מי זה הצוות? אתה יכול לגשת לחוות דעת חיצונית, הצוות אמור לתת לך גישה לחוות דעת חיצונית אשר מקובלת עליך ועל חוות הדעת החיצונית, ולשחרר אותך.

לא חובה להביא סיכום ביניים, תלוי בפסיכיאטר שפונים אליו. בדרך כלל הצוות בבית החולים משתף פעולה עם פסיכיאטר שמגיע לתת חוות דעת שניה ונותן לו גישה למידע הרפואי. הצוות במחלקה הוא זה שאחראי על המטופל בזמן האשפוז ולכן הוא מחליט על הטיפול התרופתי ולא חייב לקבל את חוות הדעת. אם אתה לא מרוצה מהטיפול אתה יכול לבקש לעבור לבית חולים אחר (יש צורך בהסכמה של אותו בית חולים) או לבקש להשתחרר (אם האשפוז בהסכמה).

פורומים בנושא אשפוז פסיכיאטרי
פורום ביטוח נסיעות לחו"ל
רן מזרחי, יענה על שאלותיכם בנושא ביטוח נסיעות לחו"ל.
פורום ביטוח בריאות לרילוקיישן - שהייה ארוכה בחו"ל
הפורום יעסוק בתחום ייחודי המתייחס לביטוחי בריאות לשוהים בחו”ל תקופות ארו...